Aktivnosti izvaninstutcionalnog odgoja i obrazovanja o prihvaćanju različitosti i senzibilizaciji djece bez teškoća prema djeci s teškoćama u razvoju

27.03.2018. Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je aktivnost izvaninstutcionalnog odgoja i obrazovanja o prihvaćanju različitostisti i senzibilizaciji djece bez teškoća prema djeci s teškoćama u razvoju i  „Tko je Nataša?“ u Osnovnoj Školi „Fran Koncelak“ Dranje, PŠ Sigetec za učenike od 1-4 razreda. Scenski prikaz „Tko je Nataša?“ je priča o djevojčici Nataši koja se doselila u novi grad. Kreće se u invalidskim kolicima što je razlog da ju djeca u novoj sredini ne prihvaćaju jer misle da Nataša  u kolicima ne može sudjelovati u njihovim igrama. Dilemu o tom razriješio je psić Pepsi koji je pomogao da djeca bez teškoća prihvate Natašu. Uključe ju u svoje igre i prihvate djevojčicu u kolicima kao nešto što i nije tako strašno. Aktivnost ste provodi u suradnji s Udrugom „Korak po korak“ Koprivničko-križvačke župnije te se dio teksta prevodi na romski bajaški jezik. U razredu u kojem su i učenici romske nacionalne manjine predstava je primljena s oduševljenjem. Publika odnosno učenici imaju priliku sjesti u kolica i iskustvno doživjeti način kretanja djevojčice Nataše. Glumci u predstavi su „mali“ tzv. inkluzivni volonteri. Voditeljica aktivnosti je volonterka Udruge Adela Jadan.