Edukativno putovanje – Volontiranje u praksi

26.08.2017. održana je jedna od aktivnosti projekta VolontirAJMO, Edukativno putovanje – Volontiranje u praksi. U aktivnosti su sudjelovali članovi Udruge, kao i volonteri iste, a po prvi puta u volontiranju u praksi s osobama s invaliditetom, u ovakvom su se načinu djelovanja okušali i članovi HGSS-a stanica Korivnica. Aktivnošću se podigla razina senzibiliteta i edukacija za jednakost u konzumiranju svih sadržaja koje kao dio turističke ponude imaju priliku uživati osobe bez invaliditeta. Edukativno putovanje realizirano je posjetom novootvorenom akvariju slatkovodne ribe u Karlovcu, Aquatika, posjetom gradu Otočcu i vrelima rijeke Gacke te na kraju obilaskom špilje Vrelo u Fužinama.  Cjelokupnu organizaciju za ovo putovanje izvršila je koprivnička putnička agencija AlpeAdriatours koja je jednim dijelom sudjelovala i donatorski u realizaciji ovoga putovanja.

Jedan od ciljeva projekta je stvarati uvjete za volontiranje u zajednici,volontiranjem stvarati pozitvne promjene na događanja  u zajednici, senzibilizirati lokalnu zajednicu o potrebama osoba s invaliditetom, stvaranje uvjeta za inkluzivno društvo.

U aktivnosti su sudjelovali inkluzivni volonteri, odnosno maloljetne osobe učenici iz osnovnih i srednjih škola u Koprivnici.

IZVODITELJICA:

Jasmina  Markić