Nastavlja se sa provedbom projekta SuPER – sigurni u prometu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice nastavlja s provedbom projekta SuPER – sigurni u prometu, koji je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova na natječaju „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. Područje: 1. MLADI VOZAČI; Podpodručja: b) Nepropisna i neprilagođena brzina. Cilj projekta stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih , podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih, podizanje razine svijesti kod svih dionika u Koprivničko-kiževačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu, povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

31.01.2017. održana je radionica „U toj priči sam JA“ namijenjena osvještavanju novinara o načinima izvještavanja maloljetnicima koji su postali žrtve prometnih nesreća. Cilj je u takvim tragičnim prigodama na čim manju moguću mjeru smanjiti senzacionalističko izvještavanje kojemu je svrha privlačenje više čitatelja, objasnio je magistar novinarstva Ivan Nekić, koji je i vodio radionicu. Situacija stradavanja u prometu je traumatična za mladu osobu, za obitelj i za cijelu zajednicu. Mlade osobe treba u tim slučajevima zaštititi, a ne ih izložiti još većoj traumi i nemilim događajima.

Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, IPA (međunarodno policijsko udruženje) REGIONALNI  KLUB  KOPRIVNICA i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije. Suradnik na projektu je Policijska uprava Koprivničko-križevačka.