Aktivnost Građanske akcije ‘NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI -„ VISEĆE GREDICE“

19.09.2017. održana je aktivnost Građanske akcije ‘NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI -„ VISEĆE GREDICE“ – prilagođeno vrtlarenje za osobe s invaliditetom. Projekt je odobrila Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah”  po decentraliziranom modelu dodjele financijskih potpora, u partnerstvu sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. U prostorijama partnerske organizacije u projektu u Klubu za starije osobe “Mariška” Koprivnica (u Domu za starije osobe Koprivnica) aktivnost „Moja prva gredica“ i “Radimo nešto novo”. Aktivnosti  su se odvijale u 3 skupine. Jedna skupina je sadila cvijeće, povrče i ljekovito bilje u visećim gredicama, druga je  šivala vrečice od recikliranog tekstila; treća je bojala drvene kutijice dekupaž tehnikom. U tako pripremljene platne vrečice i drvene kutijice će se spremati ljekovito osušeno bilje. GLAVNI CILJ: Pokretanje prilagođenog vrtlarenja za osobe smanjene pokretljivosti, osoba s invaliditetom i sarijih osoba; senziblizacija djece predškolskog uzrasta prema osobama s invalidtetom te međugeneracijaska solidarnost. Partneri u projektu su Klub za starije osobe „Mariška“ Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica.