Aktivnost Od medija do medija

Facebook
Twitter
LinkedIn

U okviru projekta Želim znati kako imati provedena je aktivnost Od medija do medija u kojoj su sudjelovali korisnici iz partnerske organizacije Osnovne škole Koprivnički Ivanec  te korisnici iz Udruge nositelja projekta Udruge Bolje sutra. Korisnici su učili o osnovama medija s naglaskom na televizijski medij. Što su mediji, koje vrste medija poznajemo, razlike između tiskanih i elektroničkih medija te razlika između televizije i ostalih elektroničkih medija neka su od pitanja na koja su polaznici dobili odgovore.

Upoznali su se s primjerom televizijske vijesti i televizijske reportaže te procesom nastajanja jedne televizijske reportaže. Nakon što su naučili kako nastaje reportaža predložili su pet tema o kojima bi voljeli snimiti svoju tv reportažu te glasanjem odabrali temu Naši učitelji nekada i danas. Kada su naučili sastav ekipe tv reportaže podijeljene su im uloge i zadaci za pripremu njihove teme. Nakon 10 dana su pripremljeni došli na snimanje reportaže. Svaki korisnik koji je imao ulogu novinara pripremio je pitanja za svog sugovornika. Intervjuirali su četiri profesora i saznali zašto su izabrali tu profesiju, koje su razlike u obrazovnom sustavu nekada i danas kao i bi li radije predavali u nekadašnjim školama ili u vremenu u kojem smo danas.

Uz profesore intervjuirali su i dvoje članova Udruge Bolje sutra te čuli njihove dojmove iz školskih dana, po čemu pamte svoje učitelje i pamte li neke od savjeta koje su im njihovi učitelji dali u vrijeme školovanja. Korisnici su svoje novinarske, snimateljske i producentske zadatke savjesno obavili i učinili snimanje vrlo zabavnim i produktivnim. Po konačnom proizvodu, odnosno montiranoj tv reportaži, polaznici će imati prilike zajedno pogledati uradak i proanalizirati televizijsku reportažu nastalu u aktivnosti Od medija do medija.Izvoditeljica je bila Nina Šešić Mežnarić mag.anthrop., mag.educ.art.orator. Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Oš Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.