Aktivnosti projekta Super sigurni u prometu radionica „Humanost i pravda izvan materijalnog“

Facebook
Twitter
LinkedIn

27.02.2017. održana je aktivnost projekta Super sigurni u prometu radionica  „Humanost i pravda izvan materijalnog“ . Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova   na natječaju  „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. Područje: 1. MLADI VOZAČI; Podpodručja: b) Nepropisna i neprilagođena brzina.

Radionica je bila namjenjena  predsjednici Županijske skupštine Koprivničkokriževačke županije; županu Koprivničkokriževačke županije; zamjenicima župana Koprivničkokriževačke županije,članovima Županijske skupštine Koprivničkokriževačke županije, članovima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.V iječnici su radili u skupinama a pred njih su bili postavljeni zadaci iz njihove domene.Odovarali su na slijedeća pitanja:

Koje odluke kao vijećnici u Županijskoj skupštini možete donijeti za poboljšanje sigurnosti prometa s osvrtom na mlade vozače? Da li raspolažete saznanjima o rizičnim mjestima na važnijim prometnim pravcima naše županije i na koji biste način potaknuli njihovo saniranje.  Istaknite vašu viziju iniciranja svih dionika u društvu koji mogu utjecati na siguran promet naše županije posebice prema stradavanju mladih i prometu? (roditelji, škole, ugostitelji, inspekcije i dr.)? Predstavnik svake skupine je prezentirao zaključke svoje skupine. Nas iz Udruge je obradovalo što su viječnici pohvalili inicijativu za ovakvim aktivnostima i istakli da bi bilo dobro i u narednom razdoblju provoditi takve aktivnosti.

Zakljuci  će biti dostavljeni donositeljima odluka počevši od Skupštine Koprivničko-križevačke županije do Hrvatsko  Sabora.

Nositelj projekta je: UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM „BOLJE SUTRA“ GRADA KOPRIVNICE

Partner I: Koprivničko-križevačka županija,PartnerII: IPA (međunarodno policijsko udruženje) REGIONALNI  KLUB  KOPRIVNICA, Partner III: Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije, Suradnik: Policijska uprava Koprivničko-križevačka. GLAVNI CILJ: stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih , podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih, podizanje razine svijesti kod svih dionika u Koprivničko-kiževačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu, povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.