AMOROVA ŽLICA Članovi udruge natjecali se u kuhanju, posluživanju i pripremi koktela

Članovi Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovali su u nacionalnom gastro natjecanju za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“ u Novom Marofu, u organizaciji Udruge UNUO.

Natjecanje je održano u četvrtak, 16. rujna, na adresi Župe Sv. Antuna Padovanskog, a okupili su se natjecatelji iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Natjecanje je nacionalnog karaktera pa se tako sudionici iz drugih županija natječu u još šest hrvatskih gradova.

Članovi Udruge „Bolje sutra“ tročlanom žiriju predstavili su brojna jela i pića u kategorijama kuhanja, posluživanja ili pripremanja koktela. Mnogi recepti sadržavali su i koprivu koja je već zaštitni znak udruge, poput palačinki, krem juhe, štrukli i slatkih kuglica. Udruga „Bolje sutra“ na natjecanju se također predstavila štandom sa svojim proizvodima i jelima od koprive.

Žiri koji je sačinjavala stolnotenisačica paraolimpijka Helena Dretar Karić, voditelj Kristijan Petrović i kuhar Željko Ivnik imat će težak zadatak odabrati one najimpresivnije kandidate, koji će nakon prvog kruga biti među 100 koji će nastaviti natjecanje u Zagrebu, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

„Amorova žlica“ održava se u sklopu projekta „Društvo jednakosti“, koji je ove godine pokrenula Udruga UNUO.