Konferencija projekta Socijalno uključivanje i jačanje marginalizranih skupina putem mobilnog mentora – SUJ3M

Facebook
Twitter
LinkedIn

08.05.2019. održana je početna konferencija projekta  Socijalno uključivanje i jačanje marginalizranih skupina putem mobilnog mentora – SUJ3M. Vrijeme provedbe će biti 24 mjeseci od31.08.2018. do 31.08.2020. Odobren je na natječaju  Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. –  2020. Glavni cilj je: Dodatni doprinos osobama s invaliditetom na način da im se osigura potrebna edukacija -ECDL operatera, komunikacijskih vještina, mekih vještina, transverzalnih vještina i da im se osigura mobilni mentor kao dodatni oblik podrške.

Cilj je da osobe s invaliditetom i korisnici zajamčene minimalne naknade koji su sudionici razviju potrebne vještine i znanja da mogu ostvariti samozapošljivost, a kao krajnji cilj je dobivanje prilike za zaposlenjem.Direktni  korisnici su da se ciljnu skupinu projekta čini 10 osoba s invaliditetom koje imaju status nezaposlene osobe, 10 osoba korisnika zajamčene minimalne naknade, 10 Mobilnih mentora.OSNOVNE AKTIVNOSTI: Odabir i provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih (održavanje edukacije za ECDL operatera, nabava opreme za izvođenje edukacija – prijenosna računala, uredski miševi, printer, projektori, projekcijska platna, mikrofon, zvučnici; nabava specijalizirane opreme za slijepe i slabovidne osobe – govorni program, prijenosni snimač/reproduktor, skener), razvoj i provedba ciljanih programa za osnaživanje marginaliziranih skupina (edukacije o mekim, komunikacijskim i transverzalnim vještinama), jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina u svrhu unapređenja usluga (edukacije za Mobilne mentore) promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna a s ciljem promocije projekta je održana je aktivnost „Dan otvorenih vrata EU projekta” u prostoru Obrtničke škole Koprivnica. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata” je bio predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.