Marija Mraz stručnjacima i poduzetnicima na Business Breakfastu predstavila tjesteninu s koprivom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predsjednica Udruge „Bolje sutra“ Marija Mraz sudjelovala je 27. siječnja putem Zooma, s još 30-ak poduzetnika i stručnjaka koji se bave društvenim inovacijama, na aktivnosti DepoSIt Business Breakfast.

Prezentirala je tjesteninu s koprivom, proizvod koji je nastao kao odgovor na problem u zajednici, a to je velika nezaposlenost marginalizirane skupine osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, te način pretvaranja tog problema u rješenje. Sudjelovala je u raspravi i kreiranju zaključaka koji će doprinijeti osmišljavanju i uspostavi europskog inovacijskog sustava za testiranje društvenih inovacija, kroz DepoSIt projekt.

Uvodno predavanje na Business Breakfastu održala je gđa Tina Pahić u ime Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore, doc. dr. sc. Danijel Baturina s Pravnog fakulteta u Zagrebu, a primjere iz prakse dala je Marija Mraz i Tomislav Dominić iz tvrtke Geld, uključene u DepoSIt projekt, koji je predstavio sustav pomoći starijim osobama kada žive sami.

Projekt DepoSIt u Hrvatskoj provodi Centar za inovacije i EU projekte HGK, a u njemu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Italije i Rumunjske. Cilj projekta je približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama. Event su moderirali stručnjaci  Agencije za komunikacijski menadžment / Communication Management Consultancy „Media Val“.

Podsjetimo, kroz projekt „Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme“ Udruga „Bolje sutra“ osnovat će društveno poduzeće za proizvodnju tjestenine od koprive i srodnih proizvoda te zapošljavati osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe.