Međunarodni dvodnevni događaj posvećen društvenom poduzetništvu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Od 18-19.06.2024 održava se međunarodni dvodnevni događaj posvećen društvenom poduzetništvu – „Dijalog učenja o politikama i Transnacionalna radionica prijenosa znanja“ u Hotelu Terme Sveti Martin u Svetom Martinu.

Sadržaj za sudionike koji će se održavati su  zanimljive radionice, paneli i predavanja na različite teme povezane s društvenim poduzetništvom. Cilj je povezati društvena poduzeća i lokalne javne vlasti kroz razmjenu informacija, prijenos znanja i dobrih praksi, te poboljšati koordinaciju politika i razvoj instrumenata društvene ekonomije.

Sudionici dolaze iz velikog dijela EU  kao noseći zaključak postavlja se problem globalnog nepostojanja jasnih nacionalnih strategija oko prepoznavanja rada, funkcioniranja i podrške socijalnim poduzećima. Sve države pod pokroviteljstvom EU institucija nešto rade i pripremaju strategije ali za sada ništa konkretno i primjenjivo. Svi sudionici dijele mišljenja o sličnim iskustvima

Organizator je Javna ustanova REDEA iz Čakovca kao partner u međunarodnom projektu “Enhancing the development of Social Economy by engaging Local Public Authorities in the Social Enterprises supporting Ecosystem for a more inclusive Labor Market in the Danube Region“ (akronim projekta Danube4SEecosystem). Projekt je financiran iz programa Interreg Danube Region.