Projekta „Za naše bolje sutra“

Facebook
Twitter
LinkedIn

18.06.2024.  HORTITERAPIJA- Lijepo ljetno vrijeme bila je prigoda da se intenzivno provode aktivnosti projekta „Za naše bolje sutra“ u svrhu provedbe hortiterapije korisnika u sklopu procesa rehabilitacije korisnika u vanjskom prostoru.

Nabavka uzdignutih gredica pozitivno će  djelovati  na zdravlje korisnika  koji boluju od cerebralne paralize, neuromuskularnih bolesti i drugim motoričkim i senzoričkim teškoćama.

Pozitivno će utjecati i na njihovo mentalno zdravlje, razvoj socijalnih vještina jer će raditi u skupinama, razvijati će se i druge vještine kao što je rad u timu, aktivno slušanje.

Postići će se  unaprjeđenje kognitivne, psihološke, socijalne i fizičke funkcije korisnika te će od “nevidljivih” postati aktivni članovi Udruge ali i zajednice u kojoj žive.

Sudjelovanjem u ovim aktivnostima korisnici će povećati opseg pokreta i rad mišića što će dovesti do poboljšanja općeg stanja zdravlja što će vjerojatno dovesti do smanjenja odlaska na liječenje.

Osim fizičkog poboljšanja zdravlja korisnici će imati benefite i na mentalno zdravlje na način da će radu zemlji  djelovati umirujuće na smanjuje negativne emocije poput straha, ljutnje, tuge koju pokazuju u velikoj većini boravka u Udruzi a sve zbog stanja invaliditeta u kojem se nalaze.

Provedbom ovog projekta odnosno postavljanjem uzdignutih gredica u vanjskom prostoru Udruge u kampusu  korisnici će dobiti terapijski vrt u kojem će se osigurati  jedinstveni oblik  usluge za osobe s invaliditetom.

Projekt je odobren na Natječaju Zaklade Novo sutra iz Vukovara  za 2024.

Partner u projektu je “Martinov plašt” Socijalno-uslužna zadruga iz Zagreba