Sajam uspješnih EU projekata

Facebook
Twitter
LinkedIn

25.04.2018. sudjelovanje je na Danu Europskog socijalnog fonda u Šibeniku u tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, na Sajmu uspješnih EU projekata te sudjelovala na Panel raspravi Tijela u sustavu. To je manifestacija kojoj je cilj široj javnosti predstaviti mogućnosti i rezultate financiranje projekta iz Europskog socijalnog fonda. U financiranje projekata  su uključene mjere aktivne politike zapošljavanja, program zapošljavanja žena, cijela kurikularna reforma i jačanje sustava gospodarstva, socijalna inkluzija i naravno, jačanje državne i javne uprave. Na raspolaganju za sve je preko 13 milijardi kuna’, poručio je ministar Pavić u video poruci sudionicima Dana.

Europski socijalni fond jedan je od strukturnih fondova EU, a članice ga koriste kako bi ostvarile potporu za ulaganja u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj se ciljano i strateški usmjerava s pojačanim fokusom na sustavne reforme koje mogu koristiti što većem broju ljudi. Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević rekla je da je u proteklih deset godina bilo više od tisuću projekata u okviru fonda, a u njima je sudjelovalo više od 80 tisuća ljudi.

Udruga „Bolje sutra“ odabrana je za sudjelovanje kako bi predstavila projekt IKSoC Inovativni koprivnički soijalni centar „KopriVITA“. Projekt je odabran iz razloga što već sada polučuje vidljive rezultate. Točnije tjesteninu s koprivom. Na štandu su uz proivode s koprivom predstavljeni promotivni materijali projekta. Posjećnost štanda projekta „KopriVITA-e“ bila je  izuzetno velika. A interes za tjesteninu s koprivom pokazala je osobno Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević koja je odabrala proizvode za svoju obitelj, predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predstavnisi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Središnji ured iz Zagreba i mnogi drugi službenici raznih institucija.