Socijalno uključivanje i jačanje marginaliziranih skupina putem mobilnog mentora – SUJ3M

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice putem ovog projekta želi napraviti dodatni doprinos osobama s invaliditetom na način da im osigura potrebnu edukaciju – ECDL operatera, komunikacijskih vještina, mekih vještina i da im se osigura mobilni mentor kao dodatni oblik podrške.

Prvenstveno cilj je da osobe s invaliditetom koji su sudionici razviju potrebne vještine i znanja da mogu ostvariti i samozapošljivost, a kao krajnji cilj je dobivanje prilike za zaposlenjem. Također, cilj je doprinijeti jačanju pozicija marginaliziranih skupina u društvu kroz jačanje njihovih vještina.

Prvi element projekta je organizacija verificiranog programa edukacije za ECDL operatera za osobe s invaliditetom u svrhu jačanja kapaciteta ciljanih skupina. Drugi element projekta su edukacije posvećene razvoju transverzalnih i komunikacijskih vještina za istu ciljanu skupinu, a tijekom kojih će naučiti na koji način pisati CV i motivacijsko pismo. Organizirat će se edukacija za tzv. Mobilne mentore kako bi bili na raspolaganju osobama s invaliditetom. Kroz projekt, edukacijom mobilnih mentora, želimo dobiti osobe s novim vještinama koje će prenositi dobivena znanja na osobe s invaliditetom, a po završetku projekta stečenim iskustvima definirati edukacijske elemente koji će dalje služiti za još bolji transfer znanja na postojeće i nove korisnike. Cilj projekta je također osnažiti međusobnu kolaboraciju među korisnicima, tj. između osoba s invaliditetom te Mobilnih mentora.

ECDL operater

Polaznicima projekta će se osigurati organizacija verificiranog programa edukacije za ECDL operatera za osobe s invaliditetom u svrhu jačanja kapaciteta ciljanih skupina na teme Osnove korištenja osobnih računala, korištenje Windows OS-a te popratnih alata poput Microsoft Office.

Polaznici radionica će dobiti diplomu – Europska računalna diploma kao potvrda o stečenim vještinama informatičke pismenosti, kojom osoba dokazuje poznavanje rada na računalu prema ECDL normama. Uz ECDL diplomu, korisnici će dobiti i diplomu računalnog operatera od Pučkog otvorenog učilišta Algebre – izvoditelja ovih edukacija, kojom se upisuje zvanje u radnu knjižicu.

Transverzalne i komunikacijske vještine

Održat će se i edukativne radionice posvećene razvoju transverzalnih i komunikacijskih vještina, a tijekom kojih će se naučiti na koji način pisati CV i motivacijsko pismo;  sa temama Komunikacijske vještine; Analitičke vještine, sagledavanja različitih perspektiva, identifikacije ključnih elemenata na kojima treba raditi; Fleksibilnost i upravljanje prioritetima – sposobnost upravljanja složenim zadacima; Uspostavljanje kvalitetnih poslovnih odnosa; Organizacija; Rješavanje problema; Umijeće učinkovitog rada u timu.

Meke vještine

Održat će se i edukacije o mekim vještinama; razvoj samopuzdanja, komunikacija, rješavanje sukoba, organizacija vremena, pregovaranje, rad u timu, slušanje drugih.

Mobilni mentor

Kroz projekt će se korisnicima osigurati i Mobilni mentori koji će prenositi stećena znanja na osobe s invaliditetom. Ključno je napomenuti kako će se Mobilni mentor posvetiti svakom korisniku pojedinačno, odnosno jedan na jedan.

Ukupna vrijednost projekta: 1.159.001,50 kn

EU sufinanciranje projekta: 1.159.001,50 kn

RAZDOBLJE PREOVEDBE PROJEKTA: 31.08.2018. – 31.08.2020.

KONTAKT OSOBE:

Marija Mraz, predsjednica Udruge

E-mail: mraz.marija@gmail.com

Mobitel: 098/762-177

 

Tajana Premec, voditeljica projekta

E-mail:  tajana.premec@gmail.com

 

Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijanog fonda.

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr