U Akademiji poslovnih vještina Udruga Bolje sutra od stručnjaka učila kako voditi društveno poduzeće

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, tijekom razdoblja kada se pripremala za realizaciju projekta uspostave društvenog poduzeća KopriVITA, sudjelovala je u Akademiji poslovnih vještina.

Borka Majdak

Riječ je o programu koji provodi ACT Grupa iz Čakovca u suradnji s brojnim partnerima poput A1, Erste banke, tvrtke Philip Morris, Atlantic grupe, INA-e i drugih tvrtki iz raznih djelatnosti koje su već niz godina etablirane u poslovnom svijetu. Cilj tog programa je kroz više modula educirati menadžere društvenih poduzeća i neprofitnih organizacija o ključnim poslovnim funkcijama, poslovnim idejama, tržištu, poslovnim partnerima, modelima poslovanja i svemu ostalome što je potrebno za uspješno poslovanje i vođenje tvrtke.

U programu za 2019./2020. godinu održano je 13 modula, a dio njih je zbog epidemiološke situacije i koronavirusa održan virtualnim putem. Zaposlenica Udruge Bolje sutra Borka Majdak usvajala je znanja i vještine na modulima kao što su „Menadžerske vještine“, „Organiziranje“, „Komunikacija“, Design Thinking“, „Planiranje“, „Prodaja“, „Vođenje“, „Porezi“ koje su držali neki od najuspješnijih menadžera iz velikih korporacija.

Sudjelovanje u programu i stečena znanja i vještine bit će od iznimne važnosti u društvenom poduzeću KopriVITA koje će se primarno baviti proizvodnjom tjestenine i drugih prehrambenih proizvoda od koprive te će zapošljavati osobe s invaliditetom.

Sudjelovanje u Akademiji poslovnih vještina omogućili su ACT Grupa i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.