Udruga Bolje sutra drugu godinu zaredom oduševila na Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sa svojim je proizvodima sudjelovala na 16. Nacionalnom sajmu pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda u Sinju, održanom 4. i 5. lipnja 2021. godine, a otvorila ga je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Uz pršute i druge suhomesnate proizvode u ponudi sajma bile su i ostale delicije, maslinovo ulje, sirevi, vino, pčelarski proizvodi, kao i autohtoni suveniri i rukotvorine. Prethodnih godina ovaj sajam s različitim proizvodima posjećivalo je i 80-ak izlagača. Međutim, zbog poznatih epidemioloških mjera, na Sajmu je svoje proizvode ove godine izložilo 38 proizvođača, a drugu godinu zaredom na sajmu se Udruga Bolje sutra predstavila tjesteninom s koprivama, likerom i rakijom od koprive, namazom od kopriva i keksićima s koprivom te je izazvala veliki interes. Posjetitelji sajma rado su degustirali proizvode, nosili ih sa sobom, ostavljali simbolične donacije Udruzi te se informirali o društvenom poduzeću KopriVITA, koje će se temeljiti upravo na proizvodnji prehrambenih proizvoda od koprive.

Između ostalog, valja napomenuti kako je ove godine Udruga krenula u Koprivnicu sa nekoliko važnih kontakata koji će u budućnosti pomoći u distribuiranju proizvoda od koprive i izvan granica Hrvatske.

Sudjelovanje na Sajmu pršuta u Sinju Udruzi Bolje sutra omogućio je klaster žena poduzetnica „Kolo“. Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo turizma i sporta. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.