Udruga Bolje sutra jedan od partnera GTF – Inicijative u projektu “Start-up Nacija”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice postala je jedan od partnera GTF – Inicijative za održivi rast u projektu “Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja”, kojemu je GTF – Inicijativa nositelj.

U srijedu, 14. listopada, putem Zoom platforme i povodom Odluke o financiranju projekta, održan je prvi sastanak predstavnika iz devet partnerskih organizacija, a sudjelovala je i predsjednica Udruge “Bolje sutra” Marija Mraz.

Cilj projekta je poticati stvaranje kvalitetne višestruke suradnje za razvoj dijaloga kroz uspostavljanje tematske mreže „Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja“ i pokretanje hrvatskog gospodarstva u kojem će sudjelovati organizacije civilnog društva, sveučilišta, javni i privatni sektor.

Uloga Udruge Bolje sutra kao partnera u tome bit će predstavljanje mreže i traženje novih članica, mapiranje dionika iz četiri sektora i izrada analize s posebnim naglaskom na socijalno poduzetništvo. Također, bavit će se održavanjem fokus grupa, anketiranjem, analiziranjem i raspravama o stvarnim potrebama start-upova, samozapošljavanja i poduzetništva u lokalnoj zajednici. Između ostaloga, uloga Udruge bit će i rad na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva za veći utjecaj u procesu donošenja odluka te praćenja politika na svim razinama, sudjelovanje u organizaciji okruglih stolova, stručnih rasprava, tematskih radionica, sudjelovanje u organizaciji koordinacijskih sastanaka OCD-ova i javnih institucija, sudjelovanje u MINDLAB susretima za javni sektor s OCD-ovima te sudjelovanje u provođenju javnog poziva za uključivanje zainteresirane javnosti u strukturirani dijalog.

Projekt je odobren po Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“.