Udruga Bolje sutra nastavlja poučavati mališane, projektom “Širimo dobru priču” osnovnoškolci učili o prihvaćanju različitosti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Projektom „Širimo dobru priču“ Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice nastavlja s aktivnostima u kojima sudjeluju osnovnoškolci. Točnije, održane su aktivnosti u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec koja je ujedno i partner na spomenutom projektu odobrenom od strane Koprivničko-križevačke županije.

U periodu od 16. do 30. listopada provedeno je šest radionica u trećim, četvrtim i petim razredima uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

– S učenicima spomenutih razreda radilo se na realizaciji ciljeva projekta, edukaciji djece bez teškoća o osobama s invaliditetom, proširivanju znanja o osobama s invaliditetom – rekla je izvoditeljica aktivnosti u projektu Renata Glavica, ujedno i učiteljica u OŠ Koprivnički Ivanec.

Ovim se radionicama utjecalo na stvaranje pozitivne promjene na događanja u zajednici, senzibiliziralo lokalnu zajednicu o potrebama osoba s invaliditetom i podizala se razina svijesti o prihvaćanju različitosti u Koprivničko-križevačkoj županiji. Učenici su kroz razne interaktivne sadržaje usvajali znanja o bontonu u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

Aktivnosti su obuhvaćale gledanje tematskih crtića, slaganje puzzli i prepoznavanje teškoća koje slike puzzli prikazuju, bojanje i imenovanje obojanih crteža kao pravila o ispravnoj komunikaciji prema osobama s invaliditetom, a imali su priliku i isprobati samo za ovaj projekt osmišljenu društvenu igru Širitelji dobre priče, autorski uradak izvoditeljice ovih aktivnosti.