Aktivnost projekta Da bi MALI znali, a VELIKI pazili pod nazivom „ Jako duga ulica“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dana 28.ožujka 2019. održana je aktivnost projekta Da bi MALI znali, a VELIKI pazili pod nazivom „ Jako duga ulica“ bila je  namijenjena djeci predškolskog uzrasta za polaznike dječjeg vrtića “Potočnica” u Sigecu. Sudjelovala su djeca u dobi od 4 do 6 godina i njihove odgajateljice. Radionica „Jako duga ulica“ simulacija je ulice u obliku makete sa svim elementima ( kolnik, pješačka staza, biciklistička staza, pješački prijelaz (zebra), semafor za pješake i automobile, znak stop ).

Izvoditeljica je djecu poučila kako se ispravno kretati u prometu, u stvarnoj situaciji. Zatim su se oni pokušali ispravno kretati sa lutkicama pješaka, biciklista, automobila na maketi koja simulira ulicu i promet. Nakon te aktivnosti, djeca su vježbala pravilno se kretati na poligonu koji je obuhvaćao nogostup, zebru, prometna svjetla(semafore). U simulaciji prometa, nailaska automobila, poučena su kako propisno prijeći cestu prelaženjem pješačkog prelaza.

Po završetku aktivnosti djeca su pravilno obojala date im crteže semafora za automobile, semafora za pješake, pješačkog prelaza, znaka stop. Pomoć pri izvedbi aktivnosti pružila  je volonterka Dina-Vida Horvat. Izvoditeljica je bila Jasmina Markić, voditeljica projekta je Renata Glavica. Projekt je odobrio MUP na natječaju „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza.