Aktivnosti projekta “Želim znati kako imati”

Facebook
Twitter
LinkedIn

27.03.2019. održana je aktivnost projekta Želim znati kako imati. U prostorima Gradske vijećnice u Koprivnici  održana je simulirana sjednica Županijske skupštine u kojoj su sudjelovali korisnici iz nositelja projekta  članovi Udruge i  iz partnerske organizacije Osnovne škole Koprivnički Ivanec u suradnji sa županom  Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom, njegovim zamjenicima, predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom, potpredsjednicima Vericom Rupčić i Marijanom Ružmanom i članovima Županijske skupštine. Dnevni red simulirane sjednica sastojao se od dvije točke, a prva je bila Donošenje Odluke o pokretanju osnivanja Otvorenog dvorišta u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec s ciljem poboljšanja uvjeta za rekreaciju integraciju i međugeneracijsku solidarnost.

Sjednicu je vodila mlada predsjednica Skupštine Jana, župan Koren sjedio je do svog kolege mladog župana Edija, a zamjenik Ljubić nasljednika je imao u zamjeniku Tomislavu. Rasprava oko prve točke bila je intenzivna, mogla su se čuti različita mišljenja, no članovi su na kraju Odluku jednoglasno usvojili. Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na pitanja i prijedloge članova, a predsjednica Jana zatim je zahvalila svima na konstruktivnoj raspravi te pozvala odrasle članove Županijske skupštine, potpredsjednike i župana da se još jednom obrate.

Projekt je odobre na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja; pod područje financijska i medijska pismenost. Partneri su: Koprivničko-križevačkom županijom, Osnovnom školom Koprivnički Ivanec i Općinom Koprivnički Ivanec. Izvoditeljica aktivnosti bila Branka Stančin-Levanček. Voditeljica projekta je Renata Glavica.