„Biram zdravo biram sigurno“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Projekt koji odobren od grada Koprivnice  „Biram zdravo biram sigurno“ odobren od Grada Koprivnice na Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana za 2021. godinu bio je jedan od onih koje smo odradili s posebnim zadovoljstvom.Korisnici projekta su bili odrasli članovi, osobe s invaliditetom.  Provedeno je ukupno 10 aktivnosti a dinamika aktivnosti odvijala se sukladno epidemiološkoj situaciji. Najvažnije aktivnosti su bile one koje su se odnosile na  očuvanje preostalog zdravlja te unapređenja prehrambenih navika s ciljem očuvanja zdravlja i nastanka novih bolesti. Posebno zanimljivo im je bilo to što su savladali načine i vještine pripreme jednostavnik obroka. Time je podignuta ljestvica kvalitete u neovisnom življenju i prevencija institucionalizacje.

Dodana vrijednost ovog projekta je što je 11 korisnika steklo dovoljno primjenjivog znanja te sudjelovalo na prvom gastro natjecanju za osobe starije od 17 godina Amorova žlica u kategoriji kuhanje, posluživanje i priprema koktela. Natjecanje se održavalo u 7 županija diljem RH. 5 korisnika kvalificiralo se u polufinale koje se održalo u hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Finale natjecanja  održalo se 07.prosinca 2021. u Zagrebu na kojem je član Udruge Vuk Ivan osvojio je 3. mjesto brončanu Amorovu žlicu. Mentor mu je bio 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐌𝐞𝐥𝐤𝐢𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐬̌𝐢𝐜́.

Osim brončane „Amorove žlicu“ nagrađen je i šestodnevnim putovanjem u Rim.

Prvo mjesto osvojio natjecatelj iz Labina a drugo mjesto osvojila je natjecateljica iz Trogira

Organizator gastro natjecanj „Amorova žlica“  za „Društvo jednakosti bila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba.