„Biram zdravo biram sigurno“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Projekt koji odobren od grada Koprivnice  „Biram zdravo biram sigurno“ odobren od Grada Koprivnice na Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana za 2021. godinu bio je jedan od onih koje smo odradili s posebnim zadovoljstvom.Korisnici projekta su bili odrasli članovi, osobe s invaliditetom.  Provedeno je ukupno 10 aktivnosti a dinamika aktivnosti odvijala se sukladno epidemiološkoj situaciji. Najvažnije aktivnosti su bile one koje su se odnosile na  očuvanje preostalog zdravlja te unapređenja prehrambenih navika s ciljem očuvanja zdravlja i nastanka novih bolesti. Posebno zanimljivo im je bilo to što su savladali načine i vještine pripreme jednostavnik obroka. Time je podignuta ljestvica kvalitete u neovisnom življenju i prevencija institucionalizacje.

Dodana vrijednost ovog projekta je što je 11 korisnika steklo dovoljno primjenjivog znanja te sudjelovalo na prvom gastro natjecanju za osobe starije od 17 godina Amorova žlica u kategoriji kuhanje, posluživanje i priprema koktela. Natjecanje se održavalo u 7 županija diljem RH. 5 korisnika kvalificiralo se u polufinale koje se održalo u hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Finale natjecanja  održalo se 07.prosinca 2021. u Zagrebu na kojem je član Udruge Vuk Ivan osvojio je 3. mjesto brončanu Amorovu žlicu. Mentor mu je bio 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐌𝐞𝐥𝐤𝐢𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐬̌𝐢𝐜́.

Osim brončane „Amorove žlicu“ nagrađen je i šestodnevnim putovanjem u Rim.

Prvo mjesto osvojio natjecatelj iz Labina a drugo mjesto osvojila je natjecateljica iz Trogira

Organizator gastro natjecanj „Amorova žlica“  za „Društvo jednakosti bila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba.