Članica Udruge “Bolje sutra” Mirjana Horvat “glumi” u novom spotu MUP-a i PU koprivničko-križevačke

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bliži se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, a povodom toga Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice surađivala je u petak, 27. studenoga, s MUP-om i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom na zanimljivoj aktivnosti.

Na prostoru koprivničkog kvarta Lenišće, odnosno u okolici koprivničke policijske postaje, članica Udruge Bolje sutra Mirjana Horvat sudjelovala je u snimanju spota koji će biti prikazivan na MUP-ovim sredstvima informiranja, kao i na nacionalnim televizijama. Kako je rekla policijska službenica za prevenciju PU koprivničko-križevačke Maja Gregurović, cilj spota je poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u potencijalno opasnim situacijama u prometu.

– Apelira se na svijest građana i njihovu empatiju, kako bismo znali kome treba pomoći, kada i kako. Svima nam je u određenim situacijama potrebna pomoć, no na način da osobe kojima je ona potrebna nemaju osjećaj da ih netko žali, već da građani znaju prepoznati situaciju kada vide slijepu i slabovidnu osobu, osobu u kolicima ili osobu koja se otežano kreće, da joj pristupe na odgovarajući način, pitaju ju je li joj potrebna pomoć – objasnila je Maja Gregurović.

Osim Mirjane Horvat iz Udruge „Bolje sutra“ u spotu će opasne situacije u prometu „proživljavati“ i član Udruge slijepih koprivničko-križevačke županije Mario Šutalo. Spot će biti preveden i na hrvatski znakovni jezik.

Ova aktivnost nastavak je dobre dugogodišnje suradnje Udruge „Bolje sutra“ i Policijske uprave koprivničko-križevačke. Podsjetimo, surađivali su i na projektu „Dan kao san“, kao i na nizu povremenih aktivnosti.