Jedinstvena slikovnica, puzzle i video priča “Pustolovina male Ide” uveseljavat će koprivničke vrtićarce

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Pustolovina male Ide“ naziv je originalne slikovnice, puzzli i video priče koje su stvorili kreativni entuzijasti okupljeni u sklopu istoimenog projekta inicijativom Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Slikovnica, puzzle i video priča predstavljeni su povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca. Cilj im je upoznavanje predškolske djece bez teškoća s osobama s invaliditetom, razvoj tolerancije o različitosti i učenje o ispravnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, kao i stvaranje dobrih navika koje će usvojiti za budućnost.

Slikovnicu su zajedničkim snagama kreirale Adela Stilin, učiteljica informatike i razredne nastave koja je osmislila tekst o djevojčici Idi i njenoj pustolovini, te Irena Sabolović, ilustratorica koja je likovima udahnula život veselim i pristupačnim crtežima. Puzzle od 12 komada prikazuju jednu od ilustracija iz slikovnice, a veličinom i složenošću prikladni su za predškolsku dob. Video priča realizirana je na način da autorica slikovnice, Adela Stilin, pripovijeda mališanima priču o maloj Idi dok vlč. Leonardo Šardi prevodi njeno pripovijedanje na hrvatski znakovni jezik. Na taj je način priča u potpunosti prilagođena i djeci koja imaju poteškoća sa sluhom. Video je snimio i realizirao zaposlenik Udruge Bolje sutra Sanjin Bojić.

Slikovnice i puzzle namijenjene su dječjim vrtićima koji su partneri u projektu, Dječjem vrtiću Tratinčica i Dječjem vrtiću Smiješak iz Koprivnice. One će im biti dostavljene kako bi vrtićarci uživali u kreativnom i poučnom proizvodu, a video priča dostupna je na YouTube kanalu Udruge Bolje sutra kako bi ju svi mogli gledati i slušati.

Nositelj projekta „Pustolovina male Ide“ je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a partneri su Dječji vrtić Tratinčica i Dječji vrtić Smiješak. Projekt je sufinanciran sredstvima odobrenim na  Natječaju za predlaganje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i neprofitne organizacija za 2020. godinu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. Koprivnica. Projekt je dio mjera Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice. Svojom donacijom projektu je pomogla i Učenička zadruga iz OŠ Gola.