Početnom konferencijom krenuo projekt “Start-up nacija” za poticanje poduzetništva i samozapošljavanja

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak, 3. prosinca, putem Zoom platforme održana je početna konferencija projekta “Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja”.

Nositelj projekta je GTF – Inicijative za održivi rast, a okuplja devet partnera, među kojima je i Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Cilj projekta je poticati stvaranje kvalitetne višestruke suradnje za razvoj dijaloga kroz uspostavljanje tematske mreže „Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja“ i pokretanje hrvatskog gospodarstva u kojem će sudjelovati organizacije civilnog društva, sveučilišta, javni i privatni sektor.

Uloga Udruge Bolje sutra kao partnera u tome bit će predstavljanje mreže i traženje novih članica, mapiranje dionika iz četiri sektora i izrada analize s posebnim naglaskom na socijalno poduzetništvo. Također, bavit će se održavanjem fokus grupa, anketiranjem, analiziranjem i raspravama o stvarnim potrebama start-upova, samozapošljavanja i poduzetništva u lokalnoj zajednici. Između ostaloga, uloga Udruge bit će i rad na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva za veći utjecaj u procesu donošenja odluka te praćenja politika na svim razinama, sudjelovanje u organizaciji okruglih stolova, stručnih rasprava, tematskih radionica, sudjelovanje u organizaciji koordinacijskih sastanaka OCD-ova i javnih institucija, sudjelovanje u MINDLAB susretima za javni sektor s OCD-ovima te sudjelovanje u provođenju javnog poziva za uključivanje zainteresirane javnosti u strukturirani dijalog.

Osim Udruge Bolje sutra, partneri u projektu su i Deša, Hrvatska zajednica županija – HZŽ, HUB385, Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG, LAG Srijem, Ličko-Senjska županija, Start-Up Udruga i Sveučilište u Dubrovniku.

Projekt je vrijedan 2.934.053,36 kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“.