Održana radionica „Gdje ima volje ima i načina“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Održana je još jedna radionica iz programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ pod nazivom „Danas isključeni sutra uključeni – II“. Program je odobren na natječaju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj ovog Programa je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života odraslih osoba s invaliditetom kroz pružanje socijalnih usluga te osiguravanje mobilnosti. Radionicu „Gdje ima volje ima i načina“ održala je novinarka Gordana Glibo, voditeljica informiranja i savjetovanja u Centru za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja – UP2DATE iz Zagreba.

Sudionici radionice na zanimljiv su se način suočili sa svojim stvarnim i imaginarnim strahovima. Kroz praktičnu vježbu pokušali su sami za sebe pronaći rješenje kada bi se našli u situaciji u kojoj se još nisu našli, a moguće je da se ona dogodi. Svoja su rješenja podijelili s ostalim sudionicima. Na kraju radionice zaključeno je da svi imamo svoje strahove, odnosno da je strah jedna od emocija koju moramo osvijestiti, a da ćemo si olakšati ako taj strah izrečemo i podijelimo.

Partneri su u ovom programu Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac i Zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica.