Posjet gospodina Josip Juratović zastupnika u njemačkom Bundestagu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dana 23.04.2019. Udrugu osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice posjetio je gospodin Josip Juratović zastupnik u njemačkom Bundestagu. Gospodina Juratovića smo kroz ugodan razgovor  upoznali  s  radom Udruge. Zanimalo ga je na koji način i koliko Grad Koprivnica pruža podršku Udruzi. Nakon što smo ga detaljno informirali o svim elementima podrške Grada Koprivnice izrazio je zadovoljstvo onim što je čuo.

Članove Udruge pak je zanimalo najviše o načinima podrške Njemačke u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Istakno je da Njemačka država osigurava zapošljavanje osoba s invaliditetom u velikim poduzećima na različitim radnim mjestima. Osigurava prilagođen prijevoz za dolazak na posao i s posla, radne asistente i druge podrške. Razmotrili smo mogućnosti njegove podrške u povezivanju naše Udruge s udrugama i drugim institucijama u Njemačkoj. Također je istaknuo da je Njemačkoj  praksa da udrugama osoba s invaliditetom veliku podršku pruža crkva.

Dogovorili smo da će predstavnici Udruge već u lipnju otići u posjet u Njemačku u mjesto djelovanja gospodina Juratovića koji će omogućiti da predstavnici Udruge vide primjer dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom u njemačkim poduzećima. S velikim su zanimanjem  prisutni slušali o funkcioniranju njemačkog društva, demokratskim načinima donošenja odluka. Sjetno smo priželjkivali da i naše društvo bude jednako njemačkom.