Radionica lutkarsko scenski prikaz pod nazivom “Zebrasta priča”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu projekta Da bi MALI znali a VELIKI pazili u OŠ Sokolovac održana je radionica lutkarsko scenski prikaz pod nazivom “Zebrasta priča” o sigurnom načinu prelaženja ceste na obilježenom pješačkom prelazu za polaznike Dječjeg vrtića Sokolovac i učenike 1.-4. razreda. Uz pomoć lutaka korisnicima aktivnosti prikazane su različite situacije u kojima se djeca nađu putem do škole. Djevojčica je u jednoj nezgodnoj situaciji slomila nogu i kretala se pomoću štaka.

To ju je činilo jako sporom i stalno je pronalazila načine kako da pređe cestu na najkraćem dijelu koj je bio i najopasniji. Ta mjesta nisu bila obilježena pješačkim prijelazom-zebrom niti je bilo na tom mjestu semafora. Prijatelj ju je upozoravao da ne smije tim putem ali on nije bio autoritet kojeg bi djevojčica slušala. Srećom na putu do škole ih je pratila policajka i vidjela njihovu namjeru te ih je poučavala koji je najsigurniji način dolaska do škole.

Djeca su poslušala savjete policajke za što ih je ona pohvalila. Izvoditeljica aktivnosti bila je Adela Jadan. Aktivnosti je prisustvovalo 76-ero djece, njihovih učitelja razredne nastave i odgajatelja iz Dječjeg vrtića.

Projekt je odobrio MUP na natječaju „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza.Partneri u projektu: OŠ Sokolovac; Dječji vrtić “Vrapčić” Drnje, centrala i podružnice i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.