„Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Provedba Druge godine trogodišnjeg programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2020. do 2023. godine Program Udruge „Danas isključeni sutra uključeni“ u području Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom.

Prioritet: Usluge koje pridonose prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom. Vrste usluga i aktivnosti: klubovi korisnika (organizirane usluge koje pridonose socijalnom aktiviranju, druženju, kreativnom izražavanju i sudjelovanju u aktivnostima lokalne zajednice) psihosocijalna podrška kod pružatelja usluge i/ili u obitelji, stjecanje novih vještina u svrhu povećanja potencijala osoba s invaliditetom za uključivanje na tržište rada, radno-okupacijske aktivnosti u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina. Aktivnosti se provode sukladno planu za II godinu. Korisnici iskazuju zadovoljstvom provedbom aktivnosti jer su prilagođene individualnim mogućnostima korisnika.

Aktivnost „ Znam kako ti je“- podrška na istoj razini u kojoj članovi Udruge koji nisu direktni korisnici Programa svoji iskustvom pružaju podršku korisnicima Programa svojim osobnim iskustvom značajno doprinosi postizanju glavnog cilja Programa. „Za naše bolje sutra“ -radno okupacijske korisnika u aktivnosti doprinosi uključenosti u aktivnosti Udruge i lokalnu zajednicu. „Jedi što vrijedi“ radionica pripreme jednostavnih obroka stvara uvjete za neovisno življenje korisnika „Može i pozitivno“ razvoj vještina za neovisno življenje doprinosi razvoju samopouzdanja i samopoštovanja korisnika. Program je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na natječaju za udruge koje djeluju u području socijalne skrbi