Okrugli stol Razvoj društvenog poduzetništva u RH

Facebook
Twitter
LinkedIn

     03.03.2022. prostorijama HGK ŽK Koprivnica održana je još jedna od aktivnosti projekta Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme,   Okrugli stol  Razvoj društvenog poduzetništva u RH na kojem  se okupilo 15 društvenih poduzetnika iz   Dubrovačko-neretvanske,  Splitsko-dalmatinske,  Zadarske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Istarske i Međimurske županije jer su predstavnici udruga i poduzeća shvatili da dijele isti problem. 

     Kroz udruživanje te zajedničku suradnju žele osnažiti položaj društvenih poduzetnika kao nositelja poduzetničke aktivnosti kojoj je primarni cilj društveni napredak te način upravljanja otvorenog tipa koji uključuje zaposlenike, korisnike i ostale dionike na koje utječe gospodarska aktivnost poduzetnika. Okruglom stolu prisustvovali su saborska zastupnica Ljubica Lukačić, predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivana Sesar i Tomislav Ilić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić,  Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom došao je zamjenik ravnateljice Alen Kolar.  

      Predstavnici društvenih poduzeća, zadruga i udruga čija sjedišta su u Metkoviću, Trogiru, Gračacu, Bjelovaru, Zagrebu, Koprivnici, Čakovcu i Kanfanaru  su izložili proizvode kao npr. papuče od vune, proizvode s dodatkom koprive, prezentirana je ugostiteljska djelatnost tj.  buffet koji dostavlja hranu korisnicima, proizvodi od kukuruzne komušine, paste od maslina, smokve, likeri od mandarina, naranči i drugi proizvodi od južnog voća.