Udruga “Bolje sutra” predstavila blagodati koprive na Festivalu znanosti Sveučilišta Sjever

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice sudjelovala je 10. svibnja na Festivalu znanosti, održanom na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Na festivalu se od 10. do 15. svibnja održavaju brojne aktivnosti pod temom “Kultura znanosti”, a Udruga “Bolje sutra” predstavila se aktivnošću “Kopriva – povratak u kulturu prehrane”. Riječ je bila o interaktivnoj radionici za djecu predškolskog uzrasta u kojoj su vrtićarci iskusili izradu tjestenine s koprivom. Imali su priliku izraditi različite oblike tjestenine u obliku životinja ili svijeta, izradu tjestenine uz pomoć malog kuhinjskog stroja za izrezivanje širokih rezanaca s koprivom. U aktivnosti je sudjelovalo pet članova Udruge, dvije volonterke i dvije zaposlenice Udruge, a ukupno je bilo i stotinjak djece polaznika Dječjeg vrtića “Tratinčica” iz Koprivnice.

U drugom dijelu Festivala predstavnice Udruge održale su predavanje putem YouTube kanala Sveučilišta Sjever. Borka Majdak, prehrambena tehnologinja, govorila je o svojstvima i blagodatima koprive kao dodatak prehrani, a predsjednica Udruge je govorila o ideji društvenog poduzeća KopriVITA.