Aktivnost pod nazivom „Aktualni sat“

Facebook
Twitter
LinkedIn

31.05.2019. sa svojim partnerima u projektu Želim znati kako imati Oš Koprivnički Ivanec i Općinom Koprivnički Ivanec provela aktivnost pod nazivom „Aktualni sat“. Aktualni sat provodio se na sjednici Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec. Aktivnost je imala za cilj poučiti korisnike u projektu učenike OŠ Koprivnički Ivanec o radu najniže jedinice lokalne uprave i samouprave odnosno općine u kojoj žive. Prije održane sjednice učenici su proveli malo istraživanje o potrebama stanovnika u naseljima na području Općine Koprivnički Ivanec. Kroz istraživanje uočili su potrebe koje su prezentirali vijećnicima.

Pitanja su bila vezana za potrebom za izgradnjom pješačkih i biciklističkih staza do nekih naselja u kojima još ne postoje, izgradnjom zavičajnog muzeja u kojem bi se izložili predmeti koji su specifični za njihov kraj s naglaskom na Ivanečki vez, renoviranje društvenih domova i postavljanje u funkciju na više dana ne samo jednokratno povodom neke manifestacije, postavljanjem pametne klupe na kojoj bi si mogli puniti mobitele, izgradnju hostela za posjetitelje njihove Općine s ciljem da se zadrže više dana i na taj način postepeno razvija turizam, postavljanje nove štedne rasvjete, uređenje igrališta, košnju trave na javnim površinama posebno u dvorištu Dječjeg vrtića, brigu za starije sugrađane te potrebu uređenja igrališta koje bi bilo namijenjeno igri i druženju svih generacija.

Načelnik Općine gospodin Mario Švegović učenicima je pojasnio postupak odobravanja financijskih sredstava iz proračuna Općine za zadovoljenje određenih potreba. Izvoditeljica aktivnosti bila je Kristina Furkes. Voditeljica projekta je Reata Glavica. Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Osnovna škola Koprivnički Ivanec , Općina Koprivnički Ivanec. Vrijeme provedbe projekta je od 1.10.2018. -25.8.2019.Projekt je odobren  Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.