Aktivnost projekta SuPER sigurni u prometu

Facebook
Twitter
LinkedIn

28.04.2017. u Srednjoj školi Koprivnica aktivnost projekta SuPER sigurni u prometu. Sudjelovali su učenici uzrasta 17/18 godina. Izvoditeljica aktivnosti policijska službenica PU Koprivničko-križevačke Mirta Šajatović je sudionicima kroz Power Point prezentaciju pokazala  primjere posljedica prebrze vožnje, ne vezanja pojasa, korištenje opojnih sredstava u vožnji, prikaz statističkih podataka s posljedicama koje izaziva prebrza vožnja. Prikazan je video spot u kojem su vidljive posljedice prebrze vožnje. Kroz raspravu su sudionici postavljali brojna pitanja iz područja prometa. Naročito kada su u pitanju kazne za neke od prekršaja. Sudionicima su dati odgovori na sva pitanja. Predstavnici Udruge nositlja projekta ispričali su  stvarne događaje stradalih u prometu članova Udruge koji su nekad bili učenici upravo njihove Škole. Poseban interes pokazali su za način vožnje osobe stradale u prometu. S pitanjima može li osoba u kolicima voziti auto? Na koji način osoba stavi u auto kolica, što može raditi nakon što stradau prometu? Da li može ponov ići u školu? Može li putovati osoba u kolicima javnim prijevozom?

Sudionici su pokazali zabrinutost i susjećanje sa onima koje su se nesreće dogodile. Svjedoćenje aktera nesreća je imao za cilj upozoriti ih na opreznost u vžnji iprometu općenito s ciljem srećavanja  nastanka ovakvih posljedica koje više nikad nije moguće ispraviti.

Projekt financira Ministarstvo unutrašnjih poslova RH.Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija;IPA (međunarodno policijsko udruženje)REGIONALNI KLUB KOPRIVNICA i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije. Suradnik je Policijska uprava Koprivničko-križevačka. Voditelj projekta je Robert Šarec.