Besplatnim ljetovanjem do poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom: Članovi Udruge uživat će u sedam dana Zadra

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak, 12. kolovoza, u prostoru Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održana je Edukativna radionica za roditelje/skrbnike i osobe s invaliditetom. Ova radionica je dio programa “Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom” kojeg provodi Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom financiranim od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Foto: Udruga Bolje sutra

Polaznici Edukativnih radionica su dobili informacije i znanja o pravima osoba s invaliditetom i načinima njihova ostvarivanja, te su upoznati s aktivnostima ovogodišnjeg Ljetnog kampa koji će se održati od 21. kolovoza do 5. rujna 2021. godine u Omladinskom hostelu u Zadru.

Tako će ove godine na tjedan dana besplatnog ljetovanja u spomenuti kamp otići dva člana iz Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i dvoje članova Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Spomenimo, navedene Udruge ujedno su i članice Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom.

Foto: Udruga Bolje sutra

Na ovaj će se način osobama s invaliditetom omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena, razvijanje samopouzdanja i neovisnosti, druženje s različitim ljudima, uživanje u morskim radostima uz mogućnost vježbanja uz fizioterapeute te asistencije prilikom ulaska i/ili izlaska iz mora kao i pomoć pri kupanju.

Inače, ovim programom se nastoji ubrzati proces razvoja prioritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi i prevencije institucionalizacije osoba s invaliditetom radi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.