POTPISAN UGOVOR U rujnu kreću radovi na renovaciji zgrade u kampusu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova u sklopu projekta „Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život“, a samo potpisivanje dokaz je tomu da uskoro kreće renovacija prostora u kampusu.

Ugovor je potpisan od strane Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice na čelu s predsjednicom Marijom Mraz te izvođača radova MOD d.o.o. na čelu s direktorom Stjepanom Njegačem. Samom potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednica upravnog odbora Komunalca Nataša Tetec sa svojim suradnicima, članovima Uprave Komunalca Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom, kao i zaposlenici i članovi Udruge Bolje sutra.

Podsjetimo, spomenutim projektom izgradit će se, obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17, koji je Udruga dobila od Grada Koprivnice, u kojemu će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život. Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške.

Na samom početku svim prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice, Ksenija Ostriž.

– Drago mi je da smo danas korak bliže ostvarenju sna Udruge Bolje sutra koja pored one primarne ideje okupljanja osoba s invaliditetom i unapređenja rada i njihova života ima za cilj pružanje cijelog niza rehabilitacijskih usluga pa će tako i ovaj projekt doprinijeti stvaranju kapaciteta za ostvarenje i realiziranje ovih ciljeva kao i razvijanja društvenog poduzeća – rekla je Ksenija Ostriž te čestitala predsjednici Mariji Mraz i svima koji su sudjelovali i dalje sudjeluju u ovom projektu.

– Vrijeme je uzelo svoje i same okolnosti i cijene su se promijenile, ali sam uvjerena da ćemo svi zajedno uspjeti riješiti sve i doći da zajedničkog cilja, odnosno stvaranja novog doma za osobe s invaliditetom, mjesta za realiziranje brojnih aktivnosti i socijalnih usluga – zaključila je zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice.

Izvođač radova je dužan u roku od deset dana od dana potpisivanja Ugovora započeti s izvršenjem istog, odnosno u navedenom roku će Ugovaratelj biti uveden u posao, a iznimno najkasnije u roku kad za to budu stečeni uvjeti s obzirom na pandemiju koronavirusa. Najkasnije deset dana od uvođenja u posao izvođač je dužan predati plan izrade radova.

– Drago mi je što ćemo danas potpisati Ugovor, radi se o rekonstrukciji jedne zgrade u kampusu i nadam se da će nam uvjeti pandemije i stanje materijala na tržištu ići na ruku. Ne bih sad htio govoriti o kompletnim radovima, no obavit će se rekonstrukcija zgrade zajedno s s energetskom obnovom zgrade, kao i promjena svih instalacija – rekao je Stjepan Njegač, direktor MOD-a.

Predviđeni završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, ne računajući dane kade se nije moglo raditi, a koji moraju biti evidentirani u građevinskom dnevniku.

– Pozdravljam sve i zahvaljujem svima na dolasku. Napomenula bih samo kako će cijela zgrada biti pristupačna za osobe s invaliditetom, malo je prostora koji je takav iako je u našem gradu još i dobra situacija, ali na tome moramo raditi – rekla je predsjednica Udruge Bolje sutra, Marija Mraz.

Voditeljica projekta Karmen Jaković također je pozdravila sve prisutne te im se zahvalila na dolasku.

– Ja ću se samo nadovezati kako je procijenjena vrijednost radova 9,5 milijuna kuna s PDV-om, a Ugovor je potpisan na 11.511.714,89 kuna s PDV-om – rekla je Karmen Jaković.

Napomenimo kako je ova razlika u procijenjenoj i potpisanoj vrijednost nastala zbog poskupljenja materijala uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

Na samom kraju spomenimo i kako su predsjednica i članovi Upravnog odbora Komunalac, Nataša Tetec, Dubravka Horvat i Goran Međurečan iskazali želju za suradnjom te pozvali Udrugu i izvođača radova na razgovor o konkretnim koracima prije početka same renovacije.

Partneri Udruge „Bolje sutra“ u ovom projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Ukupna vrijednost projekta je 12.968.589,95 kuna, od čega je 12.968.589,95 kuna, odnosno potpuni iznos, sufinanciran iz sredstava Europske unije. Razdoblje provedbe projekta je od 1. 9. 2019. do 31. 12. 2022. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.