Građevinska dozvola u rukama Udruge: Bliži se bolja budućnost, bliži se bolje sutra!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Projekt „Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici“, kojemu je nositelj Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a vrijedan je gotovo 13 milijuna kuna javnosti je predstavljen krajem rujna 2020. godine.

Od samog predstavljanja projekta pa do današnjeg dana, Udruga veselo objavljuje kako su završeni svi administrativni poslovi i upravni postupci koji su rezultirali dobivanjem pravomoćne građevinske dozvole, a u mjesecu ožujku 2021. godine kreće postupak nabave izvođača radova.

Podsjetimo, spomenutim projektom izgradit će se, obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17, koji je Udruga dobila od Grada Koprivnice, u kojemu će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

Između ostaloga, uredit će se uredi, arhiva, dvorane za sastanke, društvene i kulturne događaje, individualni i grupni rad s korisnicima, socijalnim radnicima i disfunkcionalnim obiteljima, obiteljsku medijaciju te za psihosocijalnu podršku, zatim dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spremišta i skladište, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, sanitarni čvorovi, toaleti i tuš kabine te toplinska stanica.

Bit će tu i prostor za radnu okupaciju u kojemu će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život, poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju, higijeni, odjeći i drugim predmetima kojima se koriste u svakodnevnom životu. Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške.

Partneri Udruge „Bolje sutra“ u ovom projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Ukupna vrijednost projekta je 12.968.589,95 kuna, od čega je 12.968.589,95 kuna, odnosno potpuni iznos, sufinanciran iz sredstava Europske unije.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. 9. 2019. do 31. 12. 2022. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.