Marija Mraz nastavlja predsjedati Udrugom Bolje sutra, održana je Izborna skupština

Facebook
Twitter
LinkedIn

U petak, 19. ožujka 2021. godine održana je godišnja skupština Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice na kojoj je osim godišnjeg izvješća rada udruge, jedna od glavnih tema bio i izbor predsjednika/ce Udruge.

Udruga „Bolje sutra“ u ovom trenutku okuplja 109 članova, a u njoj je zaposleno devet osoba za koje su sredstva za plaće osigurana iz EU projekata i državnog proračuna.

Spomenimo, u 2020. godini Udruga je provela ukupno 15 projekata i programa koji su odobreni iz proračuna Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao i projekti koji su odobreni na natječajima EU fondova.

– Izuzetno je značajan projekt koji smo dobili za uređenje prostora u kampusu za koji je odobreno nešto manje od 13 mil. kuna, ukupna svota nije odjednom isplaćena, isplata se obavlja obročno nakon poslanih tromjesečnih izvještaja. Upravo zato u financijskom izvještaju za 2020. godinu nije vidljiv taj puni iznos – rekla je Marija Mraz, predsjednica Udruge.

Također, još jedan bitan projekt odobren je u protekloj godini, a radi se o projektu „Društveno podruzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme“ za koji je odobren iznos od cca 1.200.000,00 kuna, koji se također isplaćuje obročno nakon poslanih tromjesečnih izvještaja.

Spomenimo još i projekt usluge osobne asistencije koji je financiran iz sredstava EU projekta, a u kojem je Udruga OSI „Bolje sutra“ partner Udruzi OSI iz Đurđevca. Udruga provodi i trogodišnji program pod nazivom „Danas isključeni, sutra uključeni“ u sklopu kojeg je u udruzi zaposlena još jedna osoba, ujedno i članica Udruge, a time je Udruga postala poslodavac osobi s invaliditetom.

Tijekom 2020. u Udruzi je volontiralo devet odraslih te četiri maloljetne osobe, što je dozvoljeno sukladno Zakonu o volonterstvu, a ukupno su odradili 565 volonterskih sati.

Godišnja skupština ujedno je bila i Izborna skupština na kojoj se birao predsjednik za naredni četverogodišnji mandat, a na kojoj nije bilo kandidirane osobe. Sukladno tome, svi prisutni su za predsjednicu predložili dosadašnju Mariju Mraz te je nakon održanog glasovanja potvrđen njezin novi četverogodišnji mandat.

– Hvala vam na povjerenju. Maksimalno se trudim boriti se za sve nas. Ne uspijem nekad od prve, ali ne odustajem. Trudit ću se i dalje voditi Udrugu u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo iduću Skupštinu voditi u Kampusu – zaključila je Marija Mraz.

Spomenimo na kraju, na današnjoj sjednici izglasano je kako će funkciju dopredsjednice i dalje obnašati Helena Kušenić, a izabrani su i članovi Upravnog odbora te članovi Nadzornog odbora i Stegovne komisije.