Obilježena je 15-ta godišnjica rada Udruge

Facebook
Twitter
LinkedIn

Obilježena je 15-ta godišnjica rada Udruge. 02.svibnja 2003. godine cilj osnivanja Udruge bio je promijeniti postojeće stanje u Koprivnici s kojim građani s invaliditetom i njihove obitelji nisu bile zadovoljne.
Pozivam Mariju Mraz da mi se pridruži i da vas sve skupa provede kroz proteklih 15 godina Udruge Bolje sutra. Ime „Bolje sutra“ dala je Suzana Puljko. Prisutni su ga jednoglasno prihvatili. Simbolično ime simboliziralo je želju za boljim životnim uvjetima za građane s invaliditetom sa svim  benefitima koje su imali i građani bez invaliditeta u Koprivnici. Sam početak je bio takav da Udruga nije naišla na odobravanje i prihvaćanje u Koprivnici. Udruga kao još jedna u nizu postojećih nije naišla na odobravanje i prihvaćanje u Koprivnici. Bilo je teško se dokazati kao vrijednost, a ne prijetnja u zajednici pa su često čuli da su neki, manje dobronamjerni, ovu Udrugu nazivali Udruga „malo sutra“.

No, upornim radom uspjeli su pokazati i dokazati da su važan dionik u zajednici. 2004. godine Udruga je dobila prostor za rad u COOR „Podravskom suncu“ gdje su i danas. Program je vodila volonterka Udruge Dragana Pandža. Razgovarajući s predsjednicom Udruge Marijom Mraz prisjetile su se početaka rada koji nije bio ni malo jednostavan. Kroz godine razvijali su aktivnosti u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, prevencije nasilja, usluge prijevoza osoba s inv. prilagođenim kombi vozilima, usluge osobne asistencije, aktivnosti usmjerenih ka prevenciji preoatalog fizičkog zdravlja, očuvanje mentalnog zdravlja, prilagođenog vrtlarenja, sportskog ribolova za osobe s invaliditetom, razvijanja međunarodne suradnje do pokretanja socijalnog poduzetništva. Udruga je kroz to razdoblje postala važan dionik u zajednici.

U partnerstvu s Gradom Koprvnica ugrađuje mjere Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom; ima predstavnike u tijelima u kojima se donese odluke u lokalnoj zajednici kao što je član Odrbora za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju Gradskog vijeća Grada Koprivnice; Vijeća za prevenciju u Koprivničko-križevačkoj županiji, Odbor „Zdravi grad Koprivnica; Kulturnom vijeću Koprivničko-križevačke županije; Socijalnom vijeću Općine Koprivnički Ivanec. Udruga provedbom projekata i programa osigurava nova zapošljavanja. 50% zaposlenika su osobe s invaliditetom a 50% su osobe bez invaliditeta.