Parlaonica u multimedijskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dana 30.03.2017. je održala aktivnost Parlaonica u multimedijskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica. Parlaonica koja je jedna od aktivnosti projekta SuPER sigurni u prometu. Ova javna rasprava je aktivnost u kojoj su  mladi bili  potaknuti na raspravu o temi –  prebrza vožnja  DA ili NE ? Učenici  su bili podijeljeni u AFIRMACIJSKU i NEGACIJSKU skupinu. Svaka skupina je zagovarala svoju trvdnju argumentima. Sudionici su odgovarali na pitanja: Da li brzom vožnjom zaista brže stignete do cilja? Da li se brza vožnja isplati? Zašto ne bi trebalo koristiti mobitel u vožnji ?Da li je bolje u vožnji slušati tihu i relaksirajuću ili bučnu i dinamičnu glazbu? Da li je dobro da mladi vozač prevozi mlade putnike u vozilu?. Debatu je pratio žiri te ocjenjivao koja je skupina imala bolje argumente.Voditelj projekta Robert Šarec, policijski službenik za prevenciju uputio je sudionicima riječi zahvale za sudjelovanje, te podsjetio na sve opasnosti koje mladog čovjeka privlače a mogu prouzročiti velike posljedice. Potaknuo ih je i na to da istaknu što bi željeli da se u Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa promjeni u korist zaštite mladih vozača ali i drugih sudionika u prometu.Zaključci i sa ove kao i s svih aktivnosti poslat će se donositeljima odluka od lokalne do nacionalne razine.

Dodana vrijednost ovoj aktivnosti je bila što je član Udruge nositelja projekta svjedočio osobnim iskustvom kako je stradao u prometu i već 11 godina se kreće u kolicima.

Zaključak i osvrt na Parlaonicu je iznio član partnerske organizacije IPA Kluba Koprvnica Ivan Brckan sveučilišni specijalist krminalističkog istraživanja.

Moderatorica Parlaonice bila je Dragana Pandža.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova  na natječaju  „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. Područje: 1. MLADI VOZAČI; Podpodručja: b) Nepropisna i neprilagođena brzina. Partneri su:Koprivničko-križevačka županija; IPA (međunarodno policijsko udruženje) REGIONALNI  KLUB  KOPRIVNICA i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije. Suradnici: Policijska uprava Koprivničko-križevačka.