Tiskovna konferencija na kojoj je predstaviljen novi projekt pod nazivom Zelena zebra

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dana 06.04.2017. održana  je početna tiskovna konferencija na kojoj je predstavila novi projekt pod nazivom Zelena zebra, koji je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, odobren na natječaju  „„Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Nizom različitih aktivnosti fokusirat će se na najugroženije skupine u prometu – djecu, starije osobe i osobe s invaliditetom.

Partneru u projektu su Dječji vrtić Vrapčić iz Drnja (centrala i podružnice), IPA regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe “Mariška” Koprivnica.

Cilj projekta je stjecanje znanja i stvaranje navika kod direktnih korisnika  o sigurnom načinu korištenja obilježenih pješačkih prijelaza,  promjena postojećih navika ponašanja u prometu, podizanje  prometne kulture na višu razinu.

DIREKTNI korisnici: osobe s invaliditetom, starijie osobe i djeca predškolskog uzrasta

INDIREKTNI korisnici:  asistenati/ volonteri starijih osoba,donositelji odluka u Koprivničko-križevačkoj županiji viječnici Skupštine, novinari lokalnih medija elektroničkih i tiskanih, opća populacija građana Koprivničko-križevačke županije, zaposlenici javnih ustanova koje skrbe direktno ili indirektno za direkne korisnike; cca 5000 građana.

Očekivani rezultati: povećana informiranost direktnih korisnika o prometnoj kulturi i sigurnim načinima prelaska obilježenih pješačkih prijelaza za 220 direktnih korisnika,50 osoba s invaliditetom,70 starijih osoba,100 djece predškolskog uzrasta,cca 5000 indirektnih korisnika,građana Kopriv.-križev. županije o zaštiti pješaka u prometu

Predviđeno trajanje projekta je 11 mjeseci, a određeni zaključci o prometnom ponašanju i infrastrukturi će, prema potrebi, biti proslijeđeni i nadležnim institucijama.