Posjetitelji Dana ludbreške Svete Nedjelje uživali u proizvodima od koprive

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice sudjelovala je na 29. Ludbreškom sejmu, koji se održao od 2. do 5. rujna u sklopu velike vjerske manifestacije, Dana ludbreške Svete Nedjelje.

Udruga se predstavila posjetiteljima manifestacije svojim proizvodima od koprive, koji će činiti okosnicu skorašnjeg društvenog poduzeća KopriVITA, te je posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva informirala o pogodnostima koprive i proizvoda koji ih sadrže, o projektu “Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme” i aktivnostima koje udruga provodi. Posjetitelji su mogli degustirali proizvode i kući ponijeti ručno rađenu tjesteninu s koprivom u raznim oblicima, čaj, rakiju i namaz s koprivom.

Podsjetimo, Dani ludbreške Svete Nedjelje održavaju se svake godine u rujnu, a vjernici hodočaste prve nedjelje tog mjeseca na euharistijsko slavlje. U sklopu manifestacije održavaju se razni kulturni, duhovni i gospodarski programi, među kojima je i Ludbreški sejem koji okuplja lokalne proizvođače, gospodarstvenike, obrtnike i ostale izlagače koji predstavljaju svoje proizvode.