Predstavljanje KopriVITE na završnoj konferenciji projekta Društveno-poduzetnička koshnica

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predsjednica Udruge Marija Mraz sudjelovala je u Zagrebu na završnoj konferenciji projekta „Društveno-poduzetnička koshnica“, koje je provodila BIZkoshnica. Tema je završne konferencija bila kako financirati društveno korisne projekte u Hrvatskoj.

Voditeljica projekta Mirela Marović Omerzu upoznala je prisutne sa samim projektom koji se provodio od listopada 2021. do travnja 2024., a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske. BIZkoshnica je završetkom projekta postala prvi društveno poduzetnički coworking prostor u Hrvatskoj, u kojem će se provoditi brojne aktivnosti s ciljem promicanja društvenog poduzetništva.

Nakon uvodnog predstavljanja projekta, predavanje su nastavili Ivan Plačko iz Tehnološko inovacijskog centra Međimurje s temom „Od stare vojarne do nositelja poduzetničkih aktivnosti u Međimurju“ te Tina Sirotić iz Erste&Steirmärkisce Bank d.d., koja je govorila na temu „Social banking: primjeri financiranja društveno-korisnih projekata“.

Gordana Čorić iz Sveučilišta VERN bila je moderatorica panel rasprave „Kako smo financirali svoje društveno-korisne projekte“.  Panelistice su bile Jelena Pavlović iz ACT grupe, Zrinka Suk iz Oceana Znanja, Kristina Habek iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, Mirela Marović Omerzu iz BIZkoshnice i Marija Mraz, koja je predstavila društveno poduzeće KopriVITA d.o.o. Marija Mraz upoznala je prisutne kako se uopće rodila ideja da Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ krene s osnivanjem društvenog poduzeća, govorila je o načinima financiranja, o izazovima i preprekama na koje je nailazila, kao i o načinima njihova rješavanja. Naglasila je da je važno da nikada ne odustajemo od svoje ideje i kako danas KopriVITA d.o.o zapošljava četiri osobe s invaliditetom, a ručno izrađena tjestenina s dodatkom koprive pronalazi put do svojih potrošača.

Konferencija je završila druženjem i umrežavanjem svih prisutnih uz degustaciju proizvoda društvenih poduzeća.