PRIZNANJE VOLONTERKI RENATI GLAVICA

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu projekta Škola za život, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH otvorilo je mogućnost aktivnog doprinosa, učiteljima, nastavnicima i profesorima kroz autorstvo i dijeljenje Metodičkih preporuka za sve nastavne predmete kao i za Međupredmetne teme.

Volonterka Udruge OSI „Bolje sutra“ grada Koprivnice, Renata Glavica, prijavila je svoje autorske materijale iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, a koji su nastali kao rezultat teorijskog i praktičnog educiranja tijekom petnaestogodišnjeg volontiranja u Udruzi.

Preporuke Pokušaj i ti, u mojim cipelama hodati i SuPER (Sudjelujemo, Pomažemo, Educiramo se, Rastemo), uvrštene su na popis odobrenih preporuka u četvrtom krugu Javnoga poziva za predlaganje Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu.

Ovim dvjema preporukama za rad u području Međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje, autorica je kolegama učiteljima približila „isprobane  recepte“  i metode rada u razvijanju senzibilizacije prema osobama s invaliditetom, kao i  educiranje i odnos djece bez poteškoća prema djeci s teškoćama.

Primjenom autorskih materijala učiteljice mentorice Hrvatskog jezika, Renate Glavica, učitelji mogu ostvariti odgojno-obrazovne ishode prema kurikulumu međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje ( goo A.2.1. Ponaša se u skladu s ljudskim pravima u svakodnevnom životu. goo C.2.2. Promiče solidarnost u školi), te utjecati na stvaranje boljih i tolerantnijih uvjeta za život i obrazovanje u osnovnim školama.