Proizvodi od koprive Udruge Bolje sutra oduševili posjetitelje sinjskog Sajma pršuta

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sa svojim je proizvodima sudjelovala na Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju, održanom 16. i 17. listopada 2020.

Na sajmu se Udruga Bolje sutra predstavila tjesteninom s koprivama, likerom i rakijom od koprive, namazom od kopriva, čajem od koprive, kolačićima i pecivima s koprivom te je izazvala veliki interes. Posjetitelji sajma rado su degustirali proizvode, nosili ih sa sobom, ostavljali simbolične donacije Udruzi te se informirali o društvenom poduzeću KopriVITA, koje će se temeljiti upravo na proizvodnji prehrambenih proizvoda od koprive. Među posjetiteljima sajma u Sinu poseban je hit bila rakija i tjestenina, čije su zalihe nestale u nekoliko sati.

Nacionalni sajam pršuta u Sinju ove je godine okupio 30-ak izlagača u dvorani hotela Alkar – situacija s koronavirusom znatno je smanjila broj izlagača u odnosu na prethodne godine, kada ih je bilo i 80-ak. Na sajmu su se predstavili proizvođači pršuta, ali i sirane, OPG-ovi, proizvođači ulja, udruge i KUD-ovi. U sklopu sajma održane su i edukativne radionice za proizvođače i poljoprivrednike.

Sudjelovanje na Sajmu pršuta u Sinju Udruzi Bolje sutra omogućio je klaster žena poduzetnica „Kolo“. Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo turizma i sporta. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.