Projekt „V jatu z drugačnimi“ u Novom mestu

Facebook
Twitter
LinkedIn

19.10.2017. sudjelovanje  u a ktivnostima projekta „V jatu z drugačnimi“ u Novom mestu u Sloveniji. Nositelj projekta je Varstveno delovni centar Novo mesto. A Udruga „Bolje sutra“ je jedan od partnera u projektu. Projekt je odobren na natječaju Saveza Alpe Jadran iz Klagenfurta, Austrija. Udruga ima već tri godine suradnju sa Varstveno delovnim centrom iz  Novog mesta. Aktivnosti s kojima se Udruge istakla u projektu je bilo predstavljanje projekta IKSoC-Inovativni koprivnički socijalni centar KopriVITA u Školi Drska u Novom mestu.

U školskom praktikumu su učenici i članovi Udruge „Bolje sutra“ izrađivali tjesteninu s koprivana te ju pripremali na nekoliko načina. S povrčem, sirom i orasima. Dio aktivnosti proveden je kao posjet tvornici lijekova KRKA Novo mesto uz stručno vodstvo KRKE. Nakon razgledavanja služba za protokol je pripemila  osvježenje i  darove sudionicima projekta s reklamnim proizvodima KRKA-e kao što su dodatci prehrani s različitim vitaminskim i drugim pripravcima.

U službenom predstavljanju sudionika u projektu Udruga je predstavila i druge projekte koje provodi. Poseban interes sudionika iz drugih gradova Slovenije i Ausrije izazvali su nedavno završeni projekti  Građanska akcija Naš doprinos zajednici „Viseće gredice“-prilagođeno vrtlaenje za osobe s invaliditeom i Dance on MY way-ples prilagođen osobama s invaliditetom koji je financirao Savez Alpe Adria i Koprivničko-križevačka županija.