U zgradi Županijske uprave stavljeno u rad dizalo

Facebook
Twitter
LinkedIn

03.06.2024. u zgradi Županijske uprave stavljeno u rad dizalo za sugrađane s invaliditetom i poteškoćama u kretanju. Dizalo će povećati dostupnost korištenja usluga za građane u Županijskoj upravi s posebnim naglaskom na osobe s invaliditetom i osobe s poteškoćama u kretanju.

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić sa pročelnicama i pročelnicama upravnih tijela dočekali su predstavnice i predstavnike udruga te na simboličan način obilježili puštanje u rad dizala.

Okupljenima se obratio župan Koren koji je naglasio važnost završetka ovog projekta za naše sugrađane kojima će se olakšati i omogućiti još veća dostupnost korištenja usluga u zgradi Županije, te je izrazio zadovoljstvo jer je bio vrlo zahtjevan za realizaciju zbog zadanih proporcija i tehničkih uvjeta postojećeg objekta koji je pod konzervatorskom zaštitom.

Nakon službenog dijela župan je  prisutne predstavnike udruga pozvao da liftom dođu na 1. kat na kavu i kratko druženje.

Radovi koji su započeli prije nekoliko mjeseci izvršeni su temeljem Ugovora o javnoj nabavi radova ugradnje dizala na zgradi Koprivničko – križevačke županije, a izvođač radova je bila zajednica ponuditelja obrt Graditeljstvo Vrabelj i Dizala Đurčević d.o.o., a ukupna vrijednost radova iznosila je 108.886,32 eura s PDV-om.

Današnjem događaju odazvali su se i predsjednica Društva multipleskleroze Radmila Funtek, predsjednik županijske Udruge slijepih Mario Šutalo te iz županijske udruge invalida Kristina Nemec sa suradnicima.

Spomenimo i kako su u prostorima Županijske uprave 2019. godine postavljene taktilne staze koje su temeljni element pristupačnosti koje omogućuju slijepim i slabovidnim osobama samostalno kretanje, lakšu orijentaciju i snalaženje u prostoru.