[VIDEO] Predivne kreacije nastale su na kreativnoj radionici povodom Valentinova

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice ususret Valentinovu 4. i 8. veljače održala je dvodnevnu kreativnu radionicu pod vodstvom Koprivničanke Ane Puhač.

Na radionici su se naši članovi, zaposlenici i prijatelji udruge okušali u izradi kutijica u decoupage tehnikom i ukrasnih balona papier mache tehnikom. Sudionici su naučili nove umjetničke tehnike te ukrasili i oslikali kutijice i balone kako bi ih poklonili članovima Udruge Bolje sutra koji nisu mogli sudjelovati, bilo to zbog bolesti, nemogućnosti kretanja ili izolacije uzrokovane mjerama protiv koronavirusa.

Kreativna radionica održana je u sklopu programa „Danas isključeni, sutra uključeni“, kojim Udruga Bolje sutra želi povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života odraslih osoba s invaliditetom u našoj županiji i to kroz pružanje socijalnih usluga te osiguravanje mobilnosti. Upravo ovim programom Udruga će između ostalog sve do 2023. godine provoditi razne radionice s ciljem socijalnog aktiviranja, kreativnog izražavanja, pružanja psihosocijalne podrške, stjecanja novih vještina uz koje će se osobe s invaliditetom lakše uključiti na tržište rada i razne druge aktivnosti.

Program je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.